Aangepaste miniatuur maken in YouTube – korte uitleg

Geplaatst door op Okt 9, 2012

Aangepaste miniatuur maken in YouTube – korte uitleg

Het zat er al een tijdje aan te komen. YouTube komt met de aangepaste miniatuur voor je video’s, met andere woorden, je kunt straks een aangepast plaatje uploaden naar YouTube dat als plaatje dient voor je video. Op dit moment geeft YouTube nadat je een video hebt geüpload, 3 mogelijkheden om uit te kiezen voor de “voorkant” van je video. Er was al langer commentaar uit de videoproductiewereld dat dit soms een probleem was, omdat je soms video’s had waar iemand 3 keer al gekke bekken trekkend in een miniatuur verscheen. De video was dan waardeloos voor marketingdoeleinden en moest dan worden bewerkt (lees: ingekort of verlengd in een videobewerkingsprogramma) om hem vervolgens opnieuw te uploaden. En dan maar hopen dat het er beter uit kwam te zien. Dat is nu allemaal verleden tijd met de mogelijkheid een aangepaste miniatuur (thumbnail) te uploaden naar je video.

Hoe maak je een aangepaste miniatuur in YouTube?

Op dit moment lijken alleen partners nog maar in staat te zijn om gebruik te maken van deze functie. Bij diverse accounts die nog geen partnerschap hebben met YouTube verschijnt de functie niet in beeld. Wellicht blijft dit een functie die alleen voor partners beschikbaar wordt gemaakt, want ondanks dat het een prachtig nieuwe functie is, zie ik toch ook wel nadelen. Je kunt mensen nu gaan manipuleren om een video te gaan bekijken door iets te uploaden wat er wel leuk en aardig uitziet, maar dat niet in de video zit (u kent ze wel, de vrouwen in bikini in video’s over wasmachines of iets dergelijks). Nu lijkt me dat sowieso niet zo slim, maar je hebt ze er natuurlijk altijd tussen zitten die dat geen bal kan schelen en denken dat ze zo iets kunnen verdienen aan de advertenties die in de video verschijnen. Ik ben dus benieuwd hoe YouTube hiermee omgaat, want net als Google heeft YouTube in zijn doelstelling staan dat het mensen wel wilt laten zien waarnaar ze ook daadwerkelijk op zoek zijn.

Hoe dan ook, wij vinden het een mooie functie die een hoop voordelen heeft (branding, video seo, enz). Onderstaand plaatje geeft in de rode vierhoek aan waar je de knop kunt vinden om het plaatje (de miniatuur of thumbnail) te uploaden. Dit scherm hieronder zie je als je een willekeurige video wilt bewerken in je “videobeheer” scherm (in dit geval heet de video die we willen bewerken “InVideo-programmering van YouTube – Hoe werkt InVideo-programmering?“). We nemen aan dat je weet hoe je daar moet komen. De rest is ook allemaal rechttoe rechtaan. Je uploadt het plaatje (dat niet groter mag zijn dan 2MB) naar YouTube en het wordt als voorpagina in je video geplaatst. Mocht je plaatje te groot zijn (dus groter dan de vermelde 2MB), dan kun je het altijd optimaliseren (qua aantal bytes kleiner maken zonder kwaliteitsverlies) op deze website. En houdt er rekening mee dat je voor de aangepaste miniatuur dezelfde afmetingen aanhoudt als de eigenlijke video. Dan ziet de miniatuur er perfect uit. (PS… we hebben voor de hieronder vermeldde video trouwens geen aangepaste miniatuur geüpload, omdat wij die er verder prima uit vonden zien.)

aangepaste miniatuur maken in YouTube

Heb je opmerkingen of wil je iets meer weten over deze functie? Laat hieronder een reactie achter!

Zoektermen:

33 Reacties op “Aangepaste miniatuur maken in YouTube – korte uitleg”

 1. Hallooo,

  Ik heb ook een YouTube account en ben YouTube partner, maar ik kan de miniatuur niet aanpassen. Ik heb echt overal gezocht waarom niet maar kan er niks over terug vinden.

  Weten jullie misschien waar dat aan ligt?

  Groetjes,
  CookingWithKhadija

  • VideomarketingNederland says:

   Hallo Khadija, YouTube implementeert veranderingen over het algemeen gefaseerd, met andere woorden, niet alle accounts tegelijkertijd. Ik denk dus dat je binnenkort best ook kan overschakelen op het gebruiken van een aangepaste miniatuur. Als het je over een tijdje nog steeds niet lukt, laat het ons dan even weten, dan kunnen we wellicht helpen.

   • Oke, bedankt voor nu.. Ben ik toch een stap verder.. Ik wacht even af en anders neem ik weer contact op..

    Groetjes,
    Khadija

    • VideomarketingNederland says:

     Hallo Khadija, is goed! Wat is jouw kanaal op YouTube trouwens?

     • Hallo,

      Dat is cookingwithkhadija.. Ik vind er echt gek van dat ik die plaatjes niet kan veranderen het geeft echt een lelijk beeld..

      Ik hoop dat dat snel veranderd!

      Bedankt voor je hulp

  • hey
   ik heb een youtube account en ik kan geen thumbnail
   instellen ik heb em al 2 jaar

   • VideomarketingNederland says:

    Hoeveel video’s heb je er op staan? Wanneer is de laatste keer dat je een video hebt geupload?

   • Hoe word ik partner dan? Ik wil zometeen mijn eerste video uploaden maar ik wil graag een mooie thumbnail maken. Sorry ik ben heel erg nieuw hierin

    • VideomarketingNederland says:

     Dat duurt meestal even… afhankelijk ook van hoeveel video’s je upload in een bepaalde periode… Dan krijg je vanzelf de vraag te zien of je partner wilt worden in je dashboard van YouTube… Maar dat kan niet als je je eerste video pas upload… Althans, tot nu toe niet…

 2. P.s ik heb dit account een week geleden geopend.

  • VideomarketingNederland says:

   Hallo Khadija! Ik krijg honger van je kanaal! 🙂 Als je het een week geleden hebt geopend duurt het nog even voordat je bepaalde andere rechten krijgt op je account. Over het algemeen duurt het een maand of zelfs meer. Maar je zult dan ook zien (als je maar gewoon filmpjes op YouTube blijft plaatsen) dat je account ook filmpjes van meer dan 15 minuten mag gaan uploaden. Voor jou wellicht niet zo belangrijk, maar dat is wel een indicatie dat YouTube je account serieus gaat nemen. By the way… je spreekt meer dan vloeiend Engels. Kom je daar vandaan?

   • Nou dat is positief.. Dat betekent dat het er lekker uitziet.. Oke, dan moet ik echt geduld hebben even afwachten dus… Nee ik kom uit Nederland..

    Bedankt voor alle informatie..

 3. Hallo,

  Nog n klein vraagje.. Weet u misschien hoe ik in contact kan komen met YouTube?

  • VideomarketingNederland says:

   Hallo Khadija, je kunt proberen te mailen naar partner-support@youtube.com of service@youtube.com, of faxen naar Amerika 00-1-650-253-0001. Bellen met YouTube kan ook via 00-1-650-343-2960 maar ik heb daar zelf geen ervaring mee. Maar Google en YouTube zijn over het algemeen inderdaad lastig te bereiken… Maar het lijkt me ook wel een beetje logisch, want als de hele wereld je gaat bellen, dan gaat alles plat denk ik. Maar als het goed is werken de bovenstaande nummers en e-mailadressen. Hoop dat je er iets aan hebt. Succes!

   • Hallo,

    Daar ben ik weer.. :$ misschien vind je me een ongeduldig vervelende dametje maar ik krijg niemand van YouTube te pakken en wil zo graag mij foto kunnen veranderen.. Kan je me helpen :$

    • VideomarketingNederland says:

     Nee, hoor geen probleem. Vraag zoveel je wilt. Maar over “mijn foto” heb ik een vraagje: je bedoelt je miniatuur voor de video?

     • Dat is lief :D.. Ja die foto kan ik nog steeds niet veranderen.. En t is geen gezicht zoals t nu is..

     • VideomarketingNederland says:

      Als je op de contactpagina een mail stuurt naar ons met een emailadres waarop ik je kan mailen, dan kan ik je wellicht helpen.

 4. Ik krijg nadat ik mijn video heb geüpload geen 3 miniaturen te zien! Ik kan dus niets instellen helaas. Wat is er misgegaan? En hoe kan ik als nog een miniatuur instellen want nu verschijnt er dus helemaal geen miniatuur als ik mijn geüploade video naar bijvoorbeeld Facebook stuur. Kunt u mij zsm helpen svp? Waarvoor myn hartelijke dank. Grtjs Muguet.

  • VideomarketingNederland says:

   Hallo Muguet, Soms duurt het even na het uploaden voordat je ze te zien krijgt. Als er heel veel uploads tegelijk gebeuren op YouTube worden ze daar soms iets trager en kan het soms wel tot een uur duren voordat je de miniaturen ziet. Een ander ding dat mis kan gaan is dat je een video file upload die een afwijkende extensie heeft (bijvoorbeeld iets anders dan mp4, avi, mov, enzovoort), maar dan zou je daar ook een melding van moeten krijgen. Als je morgen nog steeds geen miniaturen ziet, moet je het maar even laten weten. Een andere vraag: hoe lang bestaat je YouTube kanaal en hoeveel video’s staan er op?

 5. Ook ik heb het probleem met miniaturen!! Ik ben partner, genereer inkomsten maar kan géén aangepaste miniaturen doen. Baal er zo ontzettend van want het doet mijn video’s geen eer aan. Mensen met weinig video’s en meer dan de helft minder abonnees kunnen het wel, maar ik niet? Kunnen jullie helpen?

  Groeten

  • VideomarketingNederland says:

   Vreemd Nicole, maar soms duurt het even… Je hebt wel allemaal dezelfde soort video’s en wellicht dat ze bij YouTube denken dat je het niet nodig hebt… Maar wellicht dat je het ineens wel kunt… Niemand weet echt wat het criterium is en dat maken ze ook niet echt duidelijk…

   • Ja ik denk het.. Vind Youtube wel vaag op dat soort punten. Ook contact opnemen is om de een of andere reden ook lastig. Ik heb mijn best gedaan en meer kan ik ook niet doen; hoop dat de functie snel beschikbaar is. Thanks!

    • VideomarketingNederland says:

     Meestal komt het bij YouTube vanzelf een keer, dus ik denk dat dat ook bij jou het geval zal zijn. Succes met je kanaal Nicole!

 6. GMN - Noah says:

  Hallo,
  ik heb een video geupload en ik probeer een aangepaste minatuur in de stellen, hij staat er wel bij en als ik op instellen als minatuur klik dan komt er wel een lijn omheen maar het werkt niet! hij doet dan een heel andere minatuur dan ik heb aangegeven! help please?

 7. Beste,

  Ik heb mijn minatuur gewijzigd, nu wil ik mijn geüploade video naar LinkedIn sturen, maar ik krijg de oude minatuur te zien. De minatuur is op youtube wil gewijzigd.
  Hoe komt dat?

  Alvast bedankt.

  • VideomarketingNederland says:

   Hallo Zuhra, het komt soms voor dat het even duurt voordat de miniatuur actief is op andere websites. Als het goed is moet het nu wel werken allemaal.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Handige tips voor het verspreiden van online video | RJ-Creations (videoproducties op maat) - […] Miniatuur: Als je video klaar is met uploaden dan kun je een miniatuur uitkiezen. Deze miniatuur zien mensen in…

Laat hieronder je mening achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

top image scrolling tools
scrolltop3bfcd
link4a8d6
linkd87e1
share2ffd1
shareeedc7
sharefc9e8
link47f27
mailto65714
bottom image scrolling tools

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close